Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь в VІ Всеукраїнській конференції керівників відділів у справах сім’ї

 

22-23 листопада 2018 року, голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь в VІ Всеукраїнській конференції керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї, яку проводила з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї у Києво-Печерській Лаврі.

Традиційно робота форуму розпочалася з молебню перед доброю справою. Цього разу для роботи в конференції було зареєстровано понад пів сотні учасників із різних куточків України та студенти Київських духовних шкіл. Очолив захід Голова Місії, Високопреосвященніший архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон

На початку пленарного засідання пролунали вітальні слова Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, Ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра.

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник під час конференції виступив з темою “Сучасне місіонерство: питання підготовки молодят до Таїнства Шлюбу в УПЦ”. Священик зазначив, що обов’язковість таких бесід допоможе молодятам у повній мірі осягнути глибинний зміст церковного шлюбу та сімейного життя.

Другий день конференції розпочався урочистою Божественною літургією в храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських у Києво-Перській лаврі. Богослужіння очолив Голова Місії, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Його Високопреосвященству співслужили керівники та співробітники сімейних єпархіальних відділів у сані.

Після Літургії учасники конференції на чолі з Преосвященним Владикою вирушили до лаврського цвинтарю, де на могилі спочилого Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого митрополита Володимира, Голова Місії звершив заупокійну літію.

Завершальним етапом конференції стала екскурсія учасників форуму по Музею Блаженнішого Володимира (Сабодана).