У Львові пройшла робота духовно-просвітницького проєкту «Дні сім’ї в монастирі»

З 12 по 14 травня 2021 року, з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї та з благословення митрополита Львівського і Галицького Філарета, у Львівській єпархії пройшла робота духовно-просвітницького проєкту «Дні сім’ї в монастирі».

Організаторами заходу виступають єпархіальні відділ у справах сім’ї та відділ у справах молоді.

Протягом кількох днів бажаючі мали можливість поспілкуватися з головою єпархіального відділу у справах сім’ї протоієреєм Михаїлом Коником та поставити свої запитання стосовно побудови сімейних стосунків.

Проведено кілька індивідуально-консультаційних бесід щодо вирішення різноманітних життєвих питань.

Також у Львівській єпархії започаткована традиція звершувати молебні за сім’ю та окремий молебень за дарування радості батьківства сім’ям, у яких не має діток.

Як зазначив отець Михаїл: "Цей проект відкриває перед нами відповідальне ставлення до проблем багатьох сімей. Уже з перших моментів роботи я зрозумів, що цей проект має відіграти важливу роль в упорядкванні життя наших сімей. Проводячи індивідуально-консультаційну роботу, слід зазначити, що важливим моментом такої роботи є конфеденційність отриманої інформації. А тому такі бесіди проводяться в індивідуальному порядку і стосуються лише конкретної сім’ї чи окремо взятої людини".

"Звичайно, що в плані роботи з християнською сім’єю, ми першочергово надіємося на Божу допомогу, а тому ще одним напрямком цього проекту є молитва. Відрадно, що цей проект розпочав свою роботу в переддень відзначення Міжнародного дня сім’ї, а це означає лише одне – цей проект повинний стати вагомим вкладом в розвиток і збереження традиційних сімейних цінностей в нашому суспільстві.

Я сподіваюсь, що сам проект буде наповнюватись ще цікавими заходами, новими пропозиціями, але те, що він буде діяти я переконаний. Я вірю, що наша праця допоможе кожному бути щаслиивим у своїй сім'ї", - підкреслив протоієрей Михаїл Коник.