При Дрогобицькій ВК-40 започатковано проект: «День духовного спілкування зі священиком»

При Дрогобицькій ВК-40 започатковано проект: «День духовного спілкування із священиком»

 

18 липня 2017 року, в день вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Економісса» (Домобудівниця), з благословення єпископа Львівського і Галицького Філарета та за погодження начальника Дрогобицької ВК-40 О.М. Купця, при храмі на честь Сорока Севастійських мучеників започатковано проект: «День духовного спілкування зі священиком».

В цей день голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник в тюремному храмі звершив молебень до Пресвятої Богородиці, на якому молилися засуджені та, відома на Дрогобиччині, громадський діяч, журналіст п. Анна Волошин. На молебні були піднесені особливі молитви за мир в Україні та на початок доброго діла.

Як зазначає отець Михаїл: «Цей проект покликаний дати можливість засудженим більш детальніше поспілкуватися із священиком стосовно своїх духовних пошуків, життєвих проблем. Передбачено, що священик перебуває в колонії протягом цілого дня. Це дає можливість разом молитися, спілкуватися, а також, індивідуального консультування, сповіді, глибинно задуматися над прерогативами пошуків виходу із особистісної духовної чи психологічної кризи.

Під час своїх пастирських відвідин засуджених потреба у такому перебування священика в колонії піднімалася серед засуджених. І ось сьогодні початок…Тепер кожного місяця, окрім богослужінь, недільної школи для засуджених, один день в місяць, священик цілоденно, з 10.00 год. до 16.00 год., буде перебувати у закладі.»

Загальне спілкування із засудженими проходило за частуванням філіжанкою запашної кави із солодощами, які з цієї нагоди пожертвувала сім’я священика.

Протягом сьогоднішнього дня із священиком поспілкувалось 10 засуджених.